mittiparis.blogg.se

veckan i bilder

Publicerad 2012-09-29 10:13:00 i Allmänt,


födelsedagsfirande

dejt

mysfika vid moulin rogue

fin stavning: louise och hanna

starbucks plugg
middag vid Saint Germain 
 
biso


 

deeegdag

Publicerad 2012-09-23 21:28:00 i Allmänt,

ja då var ännu en helg här i Paris avklarad!
Lördagen spenderades ute vid Saint-Paul kvarteren där vi började med att ge alldeles för mycket dricks till en restaurang, sedan gick vi flera kvarter, förbi Notre Dame och bort till Sorbonne och längs barerna där spenderades resten av kvällen. Sjukt mysigt var det! Missade dock min sista buss hem och fick sova hos Hanna denna helgen också. Men det var mys
Söndag var riktigt degig. Mådde inte på topp direkt, så vi gick inte upp ur sängen för än kl 14 typ och tittade på X-men. Sedan försökte vi hitta ett öppet cafe där vi kunde sitta och plugga. Hamnade på la defance och det var typ hela den dagen

imorgon börjar ännu en ny vecka på Saint Do här i Paris. Det kunde inte kännas bättre!

pussiluss

slänger in lite gamla bilder från veckan eftersom bilderna från ihelgen mest är mörka och suddiga..
fredagsmys

goooodis på la defance

fanns några bra bilder från i lördags i alla fall! :)
street art vid Notre Dame!

fejnt!

 
bonne nuit
 

hemmakväll

Publicerad 2012-09-21 19:42:00 i Allmänt,

jarråå, kör en hemmakväll ikväll tänkte jag! bara stanna hemma och mysa. Just nu är det dessutom dåligt väder så det känns som rätt beslut.
Annars idag så var kören väldigt trevlig, tror också jag ska börja ta privata sånglektioner här, kan vara kul att göra någon aktivitet också :P
Men innan kören tog vi en fredagsmys fika med lite drinkar och efterrätt på vårat nya stammisställe. Sjukt mysigt när man satt där under markisen och det duggregnade lite smått. Mindre mysigt när man ska gå där ifrån, utan paraply och det regnar inte så lite längre.

Imorgon kommer vi att utforska Saint Paul och se om det är något att ha!

bis

(lägger upp bilder från idag lite senare ikväll)

veckan i bilder

Publicerad 2012-09-20 22:27:00 i Allmänt,

 
 
tyyyp.
här är i alla fall de bilder jag lyckats ta under veckan!
Ni får va nöjda med det lilla jag har, alltid något liksom ;)

enjoy
söndagshäng i parc monceau 

parc monceau
var nere på stan när napoliondagen firades i min "ort", fick ingen bra bild på de utklädda men det var massa fruktstånd och macaroon stånd runt om på stan så det va myys 

Vi blev avmålade av Freddie vid Notre Dame. Bakom ser man folk åka något slags rullskriskor "rally". riktigt duktiga var de och gjorde massor av trix!

resultatet! ser ni vem som är jag ? ;))

jag och ebba på en restaurang vid Châtelet! 
 
 
nu räcker det med bilder för ikväll! 
 
a demain et biso <3

tralala

Publicerad 2012-09-20 22:16:00 i Allmänt,

tjarrååååå!
kort uppdatering. Livet flyter på som det ska, mycket läxor, skola och allt sånt där vanligt. Paris livet har verkligen blivit ens vardag nu.
Kan verkligen inte fatta att jag redan varit här i 3 veckor imorgon!!!! Hur snabbt har inte tiden gått egentligen?!

Imorgon är slutar jag kl 13 men jag och hanna har valt att vara med på estestiska verksamheten och måste därför vänta i 4 och en halv timme på denna korta 1timmas lektion. Men det får det vara värt! Vi sätter väl oss antagligen på vårt stammis café vid skolan eller kanske tar en sväng till Bastille som förra fredagen. we'll see

Kan väl dra lite snabbt också att förra helgen var fett trevlig, förutom lite jobbiga taxi chaufförer och ösköna 55+are haha... Men vi blev avmålade vid notre dame av en kille där, och fick se en ny del av stan som vi annars aldrig hade åkt till på kvällen frivilligt, haha.
Denna helgen blir det nog att vi drar till Saint-Paul och ser om det finns något trevligt där. Ska försöka vara bättre med kameran också nu i helgen!

ska överföra bilder från mobilen också vilket kommer ta ett tag. Därför får ni nöja er med gamla bilder så lägger jag upp nya imorgon!

biso

 

från första dagen när vi skulle möta alla klasskamrater, värdfamilj och lärare! 

what the......pig?!

Publicerad 2012-09-09 16:30:00 i Allmänt,

det var precis så jag tänkte när jag gick igenom grinden till mitt hus och snabbt kollade över grannens trädgård. För vad ser jag? Jo en GRIS!! en stor svart gris! var tvungen att kolla flera gånger för att försäkra mig om att det verkligen var det jag såg, och då vaknade den! Det var helt klart en gris. Ska ta upp detta med familjen vid middagen ikväll hur sjutton de kan ha en sån stor gris som husdjur?

hann ta en smygbild på den också
hello there neighbour

I wanna be here and no where else

Publicerad 2012-09-09 16:17:00 i Allmänt,

japp. Jag trivs verkligen jätte bra här! Allting är så underbart! Det är precis så här jag vill ha mitt liv! perfekt!
Anyway. Efter gårdagen och att det skulle bli 30 grader idag, valde jag att stanna i Rueil, alltså hemma idag. Vaknade upp sent, tog sedan bussen till centrum, men konstigt nog var i princip alla affärer stängda! Det som var öppet var några kaféer, något bageri that's it! Väldigt konstigt, men istället köpte jag en pain au chocolat och vandrade längs alla små gator och hittade endel hotell faktiskt! Alla låg precis i centrum, nära där jag bor och verkade vara rätt billigt bra för familj och vänner som vill komma hit sen :D

Men men, igår var en grym dag, med en båttur längs seine, picknick i en park, fika på champs elysees, häng i barer och avslutande en sjukt god italiensk middag!
haha som ni ser var det mycket mat som gällde men när det är såhär varmt är det enda man vill göra att sitta och ta en drink i skuggan under ett parasoll eller ett träd i en park och bara ta det lugnt vilket vi gjorde :)

resten av dagen spenderas ute i trädgården med bra musik i öronen!
Har varit väldigt dålig på att ta bilder.. så har fortfarande bara iphone bilder att visa..

 

igår innan vi åkte ut på seine

mysig picknick lunch 
vandring längs rueils gatorfina statyer framför det jag tror var stadshuset 

 
biso <3
 

Goodmorron!

Publicerad 2012-09-07 06:57:00 i Allmänt,

ligger i min säng och förbereder mig för att gå upp och börja dagen. Det är så konstigt för på morgonen som nu är det jätte kallt både ute och i mitt rum, men sen på eftermiddagen är det så varmt att man inte vet vart man ska ta vägen! Fast jag är glad att det blir varmt överhuvud taget!

Idag ska jag ha två lektioner, engelska och FEK. I engelskan har jag just nu en lärare som kommer från England, och alltså bara prata engelska. Det är jätte bra tycker jag för hon har så bra uttal och härlig dialekt haha!

Till helgen bilr det båttur vid Eiffel tornet och häng med alla sköna klasskamrater så det kommer bli grymt! ska försöka ta lite bilder :)

bilden är på en av familjens katter!

biso

taxii

Publicerad 2012-09-05 15:02:42 i Allmänt,

första dagen i skolan slutade ganska snabbt då jag har fått löjligt ont i magen... Dock hade jag bara två lektioner idag, gick på en av dem, men insåg sen att sitta och vänta i två timmar på att ha idrott när man har jätte ont i magen inte var någon bra idé. Så man beställde en taxi till mig som smidigt körde mig hem.
Nu ska jag bara ligga i sängen och hoppas att jag mår bättre fram mot middagen ikväll! 
 
biso 
 
 

sick_in_bed_119344137_185894931.jpg

första inlägget från paris

Publicerad 2012-09-05 14:50:50 i Allmänt,

tja! nu är jag här! I paris, i mitt nya liv, med min nya familj, i min nya klass på min nya skola haha. Och allt känns verkligen toppen! Vi har haft en mjukstart där vi mest lärt känna områderna, varandra och alla lärare vilket har varit bra. Mer hade man inte orkat! 
Så idag har vi i alla fall haft picknick vid Eiffel tornet, med den franska baguetten såklart! Där spelade några av oss katonk, tror jag det hette, med lärarna och bara tog det lugnt. Dete var väldigt mysigt, och vad som gjorde det ännu bättre var att vi hade jätte fint väder hela dagen, solen sken och man bara njöt! Dock njöt man lite mindre när man var tvungen att ta buss, metro och RER där alla trängs och det inte typ inte finns någon luft... mindre kul.
Kan väl erkänna att jag åkt fel typ 2 gånger nu... alla olika namn på stationer och hit och dit kan vara rätt klurigt. Särkilt efter heldag här när man är jätte trött i huvudet och ska försöka hitta hem haha. men det lär man sig väl snart! ;D
Mitt schema är väl inte det bästa direkt... är ju van vid 9-15 och ledig onsdag. Aja, allt kan inte vara 100% perfekt! 
 
 

klockan 07.16 på busshhållplatsen vid mitt hus

här har ni det! the famous tour eiffel!
jag och ebba
jag och judith
 
pussiluss partybuss
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela