mittiparis.blogg.se

Disneyland Paris!

Publicerad 2012-11-26 18:32:41 i Allmänt,

Jaa och så var det Disneyland också! 
Just det glömde skriva det i inlägget innan, men efter det drog vi till Saint Paul för att fira lilla Ellen som fyllde 21 år! Väldigt kul var det och hade gärna stannat ute med dom hela kvällen om det inte var för att vi skulle träffas vid La defance kl 8 dagen där på för att åka till Disneyland. 
Så jag, ebba och hanna drog efter middagen, men judith stannade kvar och var den som faktiskt var piggast när vi sen träffades där på morgonen haha! och aa det var alltså vi 4 som skulle till Disney land.
Jag gick i alla fall upp, försov mig lite, gjorde en stor baugette till mig själv som jag skulle ha att äta på RERen dit. Och sen bar det av! Tog ca en timma tror jag att komma dit. Men det var väldigt bekvämt då vi inte behövde byta eller något annat jobbigt. 
När vi väl kom dit var det redan mycket folk och Disney hade precis öppnat! Vi bestämde oss för att köpa inträde i båda parkerna. Jag och hanna som hade med sig våra mecenat kort fick dessutom 12 € rabatt vilket var väldigt värt! Så alla ni som ska till Disneyland, ta med era studentkort! 
 
Väl därinne åkte vi olika attraktioner som de tre andra tjejerna hade gillat när de varit där innan. Och jag tyckte de var roliga också! Det var kul att få se det stora slottet som är med i alla filmer och lite såna saker. Dock såg vi inte så många av typ musse pigg och alla dom. Antar att de var i "barnlandet" Men vi fick se tomten och lite olika parader som de hade under dagen, vilket var trevligt :D 
 
Måste bara säga att en attraktion som vi åkte, Tower of Terror. Den är ett MÅSTE om man åker till Disneyland! 
Det är byggt som ett nedlagt hotell där en hiss med 5 personer bara försvunnit. Så får man se en film när de försvinner och sen släpps man ner, åker upp ser hela disneyland, släpps igen etc. Som ett fritt fall. Men den va såååå otroligt rolig. Jag och Ebba åkte den två gånger. Dock var det 1 timmas kö båda gångerna, men det var det värt! 
 
Sen åt jag knäckäpple och det var jätte mysigt. 
Vi stannade till de stängde kl 10 på kvällen sen. Och då avslutades dagen med fyrverkerier och super fina ljusshower som de visade upp! 
Har en liten filmsnutt som inte går att lägga upp här dock.. Hade velat ha hela framträdandet för det var jätte coolt, men hade inte tillräckligt med minne på min mobil så så blev det icke.. 
 
Men nu ska jag lägga in massa bilder och låta de tala för sig själva! 
 

taggade, lite trötta brudar inne på Disney

tänkte köpa en hatt, meeeeen...
 
det blev öron istället! :D Man måste ju slå till när man ändå är på Disneyland liksom!!!! 

det ser ut som det regnat men vi hade tur med vädret! ösregnade på söndagen i stället ! Någon åkattraktion i alla fall! 

the famous castle

maaat!
TOWER OF TERROR <3 

Hela DIsneyland var julpyntat! mysmys 

Inne i Studios tror jag :)
Har mycket mer bilder! men det här får räcka för den här gången! Hade grymt kul som ni kanske fattat :D

Eiffel tornet

Publicerad 2012-11-26 17:48:54 i Allmänt,

Tänkte dela upp en helg som jag hade för några helger sen då jag tog rätt många bilder:P 
Det var nämlige så att vi bestämde att både åka ända upp i Eiffel Tornet och gå på Disney Land en helg. Detta eftersom det var den enda helgen som alla kunde!
 
Så först då Eiffel Tornet. Vi hade lite otur då det var jätte molnigt och kallt. De sa att man inte skulle se något om man åkte hela vägen upp, men vi kände ändå att vi var tvugna att ha gjort det. 
Vi hade dock tänkt ta trapporna, men den ideen sket sig när de sa att de stängt trapporna och ända vägen upp var med hissen. Så vi betalade snällt för att få åka upp. Och jag måste säga att det ändå var värt det! Och man såg jätte mycket där uppifrån också! 
Hanna som var höjdrädd åkte till och med upp, jätte duktig var hon, och tror hon kände att det var värt det också. Man var verkligen högt upp! 
 
Här kommer lite bilder! 
 
 

biljetten upp

påväg upp!
uppeeeee! 

back in par-adise

Publicerad 2012-11-26 17:35:07 i Allmänt,

Tillbaka i paris, kändes bra! 
Lite ledsna miner när man lämmnade mammi på flygplatsen men jag träffar ju henne snart igen! Träffade dock Michael och Karin, vår rektor på planet tillbaka. Så det var kul! Kollade på lite film och satt och snackade vilket gjorde flygturen lite kortare. 
Väl i paris var det kul att träffa värdisen och mina kära vänner här i alla fall. Det var myisgt att bara få träffas och höra hur deras lov var! 
Mina värdisar hade ju turen att ha två veckor lov. Så när jag gick upp där på morgonkvisten slåg de sött kvar och sov..... 
Det var till och med kul att kul att komma till skolan! Det var bara vi svenskar där eftersom de franska eleverna hade ju fortfarande lov. Så det var lugnt och skönt. Vi hade bara en byggnad som var utan trappor vilket var ett plus! Dessutom fick vi också matpengar för att gå ut och äta kring alla paris gator. Det var mysigt. Lite nytt för omväxlings skull. Även om man saknadade maten som brukar vara god som man får i matsalen.  ;) 
 

en liten fin bild på mig och michael på planet tillbaka till paris!

en dag blev det sushi som stod på menyn i skolan ;)!

mästerfotografen johanna in action under vår letion
glada tomas i hörnet haha

liten sovpaus på håltimman
haha <3
 
 

Höstdag i paris!

Publicerad 2012-11-26 16:35:18 i Allmänt,

här va det lågt på inlägg!
men känner verkligen att jag inte är en sån person som ska ha en blogg egentligen.. orkar bara inte lägga upp inlägg...
men men. tänkte göra det nu i alla fall, men flera små inlägg på raken så ni får en liten ide om vad jag har för mig här i lilla paris!
Såg att jag inte bloggat sen elin och sofia var här så där är väl var jag börjar!
Det var fett kul kort sagt! haha
De fick se paris, träffa mina kompisar, se min skola och mina hooods liksom och till och med hälsa lite snabbt på min kära värdis!! Tror de hade det bra i alla fall :)
Sen åkte vi hem tillsammans till kalla regniga och stormiga Sverige.
Men det var ändå skönt att vara hemma de där ynka 3 dagarna. För då fick man varva ner lite grann och känna att man saknade paris lite också. Eller det kändes ok att komma tillbaka. Det är fortfarande där man hör hemma typ.

I Sverige var det mycket träffa kompisar, vara med familj och sånt, bara ta det lugnt. Någon som uppskattades mycket var att våga gå och ta precis vad som helt i kylskåpet! Även om jag vet att jag får det här och gör det till en viss del så är det ändå en annan känsla att gå och rota i sitt egna kylskåp.
Att träffa mina kära djur, lillebror och mammii var också ett stort plus <3 lite jobbigt att åka ifrån de även om man ville tillbaka..

Detta får räcka för första inlägget!
Har typ inga bilder från varken när elin och sofia var här eller när jag var hemma under lovet.. Dels tog de andra bilder och jag glömde väl av det lite grann.
men bilder får ni i nästa inlägg!

pussiluss


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela